Projektant primarnih elektroenergetskih sustava VN/SN (m/ž/d)

Sobre a função

Local
Croácia
Grad Zagreb
Zagreb

  • Country/Region: Croatia
  • Estado/Província/Condado: Split-Dalmatia
  • Cidade: Split

remoto ou presencial
Híbrido (remoto/presencial)
Empresa
PRO INTEGRIS d.o.o.
Organização
Grid Technologies
Unidade de negócio
Digital Grid
Período integral/meio período
Full-time
Nível de experiência
Experienced Professional


Ukratko o radnom mjestu

Ovo je izvanredna prilika da se pridružite snažnom projektantskom timu koji koristi najbolja projektantska rješenja na tržištu. Radno mjesto projektanta primarnih elektroenergetskih sustava uključuje rad na projektima u cijelom svijetu. Ova uloga zahtijeva blisku koordinaciju i timski rad s ostalim članovima tima, kao i s inženjerima građevinarstva, zaštite i upravljanja te SCADA i ICT inženjerima.

 

Tražimo visokokvalificiranog i iskusnog inženjera elektrotehnike sa značajnim iskustvom u projektiranju, izradi proračuna, kalkulaciji i specifikaciji opreme visokonaponskih trafostanica. Posao uključuje planiranje, izradu dijagrama, specifikaciju opreme, odgovaranje na upite te suradnju s ostalim uključenim stranama (dobavljačima, kupcima, internim suradnicima).

 

S radnim mjestom u Splitu ili Zagrebu, bit ćete dio tvrtke Pro Integris d.o.o., koja je 100%  u vlasništvu tvrtke Siemens Energy.

   

Značajne vještine i znanja 

  • Analiza tehničkih specifikacija kupca kako bi se bolje razumjeli aspekti rješenja
  • Priprema i pregled tehničke dokumentacije trafostanice kao što su jednopolne sheme, dispozicijski nacrti (tlocrt i presjeci u 3D i 2D), sigurnosni razmaci, detaljni instalacijski nacrti, nacrti uzemljenja, kabelski kanali itd.
  • Proračuni sustava uzemljenja i gromobranske zaštite, dimenzioniranje kabela, dimenzioniranje baterija, izračun sila na opremu, dimenzioniranje sabirnica za krute sabirnice i fleksibine vodiče, izračun progiba, koordinacija izolacije, sve prema IEEE/IEC standardima
  • Odabir/dimenzioniranje cjelokupne primarne opreme prema IEEE/IEC standardima
  • Priprema tehničke dokumentacije distribucijskih/pomoćnih sustava napajanja
  • Tehnička odgovornost za pripremu specifikacija opreme, odobravanje crteža, popis materijala
  • Koordinacija s internim odjelima i dobavljačima za pojedine glavne komponente i podsustave


Uvjeti

  • Visoka stručna sprema elektrotehničkog ili srodnog smjera
  • 5 ili više godina iskustva u primarnom projektiranju visokonaponskih trafostanica
  • Iskustvo na međunarodnim projektima koji su pripremani i izvođeni po međunarodnim standardima kao što su IEC, IEEE itd.
  • Tečno poznavanje engleskog i hrvatskog jezika
  •  Osposobljenost za specijalizirane alate kao što su ETAP, XGSLab ili ekvivalentni
  • Iskustvo rada u AutoCAD-u i Autodesk Revituu se smatra prednošću
  • Iskustvo rada u Primtechu ili sličnom alatu za 3D projektiranje je dodatna prednost

 

O nama

 

Naš odjel Elektroenergetske mreže i sustavi osigurava pouzdanu, održivu i digitalnu mrežu. Smatramo da je energetska mreža okosnica energetske tranzicije. Siemens Energy nudi vrhunske proizvode i rješenja u HVDC prijenosu, stabilizaciji mreže i skladištenju, visokonaponskim sklopnim uređajima i transformatorima te digitalnoj mrežnoj tehnologiji.

 

Budući da smo u središtu razvoja i analize naprednih elektroenergetskih mreža i sustava, u Siemens Energy – Digital Grid predani smo oblikovanju mreže budućnosti. Naš sveobuhvatni digitalni portfelj obuhvaća proizvode i usluge na svim razinama, od pojedinačnih komponenti do cjelokupne mrežne infrastrukture. S fokusom na digitalizaciju, našim klijentima omogućujemo optimizaciju rada mreže, povećanje učinkovitosti te smanjenje troškova. Naš tim stručnjaka nudi inovativna rješenja koja zadovoljavaju individualne potrebe naših klijenata i industrije u cjelini. Bez obzira želite li nadograditi svoju postojeću mrežu ili izgraditi potpuno novu, Siemens Energy – Digital Grid ima znanje i tehnologiju da to ostvari. Pridružite nam se u našoj misiji tranzicije energetske industrije i stvaranja bolje, održivije budućnosti za sve.

   

Tko je Siemens Energy?

 

Siemens Energy je mnogo više od tvrtke koja se bavi energetskim tehnologijama. S 96.000 predanih zaposlenika u više od 90 zemalja, razvijamo energetske sustave budućnosti. Pri tome, osiguravamo rastuće energetske zahtjeve globalne zajednice održivima i pouzdanima. Tehnologije stvorene u našim istraživačkim centrima i tvornicama pokreću energetsku tranziciju i osiguravaju jezgru za šestinu svjetske proizvodnje električne energije.

 

Pomicanjem granica mogućeg, naš globalni tim predan je stvaranju održive, pouzdane i pristupačne energije. Našu inovativnost podržava 150 godina naslijeđa, što nas ohrabruje i u potrazi za ljudima koji će podržati naš fokus na dekarbonizaciji, novim tehnologijama i transformaciji energije.

 

Saznajte kako i vi možete doprinijeti promjenama u tvrtki Siemens Energy: https://www.siemens-energy.com/employeevideo

   

Tko je Pro Integris?

 

Pro Integris je tvrtka koja se bavi uslugama inženjeringa i savjetovanja u području energetike. Naši klijenti su organizacije za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, kao i razne vrste industrija i udruženja.

S uredima u Splitu i Zagrebu te podružnicama u Singapuru i Tajvanu, naša je misija podržati tvrtke i zemlje u njihovim potrebama da energiju učine pouzdanom, pristupačnom i održivijom.

Dijeleći istu strast, viziju i vrijednosti, od listopada 2023. napravili smo korak naprijed postavši dio grupe Siemens Energy, vodeće tvrtke među zastupnicima u elektroenergetici.

Raznovrsna gledišta i profesionalno iskustvo međunarodnog tima nude nam novu perspektivu i nadahnjuje naše kolege da drugačije vide mogućnosti svog radnog mjesta i svijeta u cjelini.

 

Više o Pro Integrisu potražite ovdje: https://www.prointegris.hr

 

Podržavamo različitost

Na svu sreću, nismo svi isti. Različitošću stvaramo snagu. Intenzivno radimo na uključivosti, a našu zajedničku kreativnu energiju potiče više od 130 nacionalnosti. Siemens Energy slavi karakter – bez obzira na etničku pripadnost, spol, dob, vjeru, identitet ili invaliditet. Mi energiziramo društvo u cjelini i ne diskriminiramo na temelju naših razlika.

 

Što nudimo?

  • Mogućnost uključivanja u uzbudljivo okruženje svrhovitih projekata
  • Mogućnost razvoja karijere i napredovanja
  • Poticajna radna kultura
  • Međunarodno okruženje
  • Fleksibilno radno vrijeme
  • Mogućnost rada na daljinu
  • I više!


Molimo priložite svoj životopis na engleskom jeziku uz prijavu.

#LI-JV1